Hoppa till sidans innehåll
  • Trollsmällen 2021Foto:
  • Oskar Sandblom TrollhättanFoto:
  • BuggFoto:
  • Oskar SandblomFoto:
  • NybörjareFoto:

Första tävling ut blev Trollsmällen

22 MAJ 2021 18:00
Skogsäter bjöd på perfekt skjutväder, om än något av tradition lite kyligt.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2021 22:00

Efter ett långt uppehåll från skyttetävlingar kom stunden då krutlukten gjorde sig påmind, och de karaktäristiska knallarna på Skogsäters skyttecentrum var äntligen tillbaka. Som man saknat detta. 

Nu blev deltagarantalet inte speciellt stort, men ändå samtidigt något väntat när de fortfarande finns restriktioner att följa. Det var hemmaföreningen och Bjärke Skf som kom till start med 7st skyttar vardera.

Och att det var första tävlingen för säsongen, det märktes. Skyttar reste sig upp med lite ömma handleder efter avslutad skjutning, någon fick snabbt ställa om från kudde till rem sedan de blivit ett år äldre än senast. Och också den där lilla förvirringen som alltid finns där i början av säsongen, klockor som inte fungerar för batterierna tagit slut, vindvimplar som tröttnat under vintern och ni känner säkert igen kommentarerna, "var är remmen", "mamma, hur många kuddar ska jag ha", "hur många skott skjuter vi",  etc.
Jodå, allt är precis som vanligt i början av en säsong. 

Hur gick det för skyttarna?
Det gjorde bra ifrån sig. Trollhättetjejen Vera Gadd höll ihop det bra och vann KL13. Agnes Hermansson från Bjärke sköt dagens högsta resultat och vann KL15 på 291p. Och ännu en Bjärkeskytt tog hem segern i KL17 genom Hanna Hermansson. 

Det sattes också ett oslagbart rekord, en skytt fick ihop 28700p över 30skott. Ett imponerande resultat. Det visade sig dock att en bugg letat sig in i systemet. Aldrig varit med om detta förut, och det uppstod på en enda bana. Vi provade efter tävlingen att byta skjutlag i MLLeader på den här specifika banan, och sen byta tillbaka till rätt skjutlag. Då hade det summan rättats till och resultatet slutade på 287p.

Trollsmällen 2021 Resultat

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
SE-100 61 Stockholm
Sweden
Telefon: +46-8-699 63 70
E-mail This is a mailto link

----------------------------------

Postadress:
Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby, Gibraltargatan 10, läg 1202
411 32 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705172104
E-post: vastsvenska@skyttesp...