Hoppa till sidans innehåll

Skyttar premierades under årsmötet

29 MAR 2019 21:31
Årsmötet hölls i veckan i Ljungskiles folkhögskola. En liten skara hade samlats för att vara delaktiga i hur skyttet utvecklas i framtiden.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2019 21:31

I lokalen fanns också ett prisbord med plaketter till de skyttar vars respektive sektion utsett att premiera lite extra. Skyttar som representerat Västsvenska Skyttesportförbundet och gjort framstående prestationer under 2018.
Två pistolskyttar och två gevärsskyttar var det i år som uppmärksammades.

Priset som ”Årets gevärsskytt” gick till Sebastian Myhr, Kviberg. Hans säsong har varit fantastisk, både nationellt och internationellt i gevär bana 300m (sportskytte). Med ett skytte på aboslut högsta nivå under hela säsongen. Under SM i de varma Kristinehamn slutade han precis utanför pallen. Samma placering blev det även i totalen av Sweden GP. Internationellt sett har det gått ändå bättre. I en tävling som hölls i Aarhus (Danmark) i början av maj, som utgör en del av Europa Cupen, vann han 60 skott liggande med en slutsumma på 599p. Och var en stark kugge i de svenska lag som också tog hem lagsegern. I mitten av augusti fanns han återigen med i startfältet på andra sidan av Sverige, nämligen i Voru (Estland). Även här tog Sverige hem lagsegern, där Sebastian var en av de tre deltagarna. När VM i Changwon (Korea) drog igång fanns Sebastian där i den blågula dressen som en av deltagarna. Under svåra skjutförhållanden sköt han till sig en 24:e plats och det svenska laget tog hem den så förargliga 4:e platsen. 

Stort grattis Sebastian!
Fantastiskt bra jobbat och lycka till under 2019.

 

Priset som ”Årets juniorskytt” gick detta år till Alma Edvardsson, Upphärad. En tjej som gjort stora framsteg under de senaste åren, fick till en säsong som höll en hög och jämn nivå rätt igenom. I Trollhättan den 30 juni hölls landslagsuttagningen till en landskamp mot Danmark senare under sommaren. Det var från start 13 skyttar i Almas juniorklass ställning. En knackig första omgången, endast ett poäng från botten gjorde att läget såg tufft ut, men hon vände. Inför sista skottet låg hon 7:a och utanför landslaget. Hon avslutade med en 9:a och trodde platsen var borta när speakern ropar ut att det inte blir någon särskjutning. Skytten som då hade den sista landslagsplatsen släppte iväg en 6:a och platsen gick till Alma. Junior-SM 50m sport och 3x20 inledde SM-veckan i Kristinehamn. Inte bara värmen gjorde förhållandena svåra, utan även en märklig vind som var riktigt svår att läsa. Något som Alma tycktes gilla. Hon var ett tag upp i ledning i finalen för damjuniorer, men tappade mot slutet. Här krävdes en särskjutning om vem som skulle få kliva upp på pallen. Alma fick med bronset hem. Andra dagen var det 60 skott liggande på programmet, en ställning som Alma haft svårt för och den kan gå lite hur som helst. Men denna gång stämde skjutningen fullt ut och Alma inkasserade ytterligare ett brons till samlingen. I augusti drog det svenska laget till Vingstedt (Danmark) för en landskamp. Första dagens individuella tävling gjorde Alma mycket bra ifrån sig och var med i toppen under lite mer än halva skjutningen. Tappade lite mot slutet, men en fin 7:e plats som nybörjare i dessa sammanhang ger mersmak.

Stort grattis Alma!
Vi håller tummarna och önskar dig lycka till under 2019.

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
SE-100 61 Stockholm
Sweden
Telefon: +46-8-699 63 70
E-mail This is a mailto link

----------------------------------

 

Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby
Gibraltargatan 10
411 32 Göteborg
Telefon: +46705172104
E-post: This is a mailto link
Bankgiro 612-5462 

 

Inbjudningar/Resultat

Vill du att vi lägger ut inbjudan eller resultat för en tävling?

Kontakta i första hand respektive grenansvarig!

 

Gevär:
gevar-tavling@vastskytte.se

Pistol:
This is a mailto link

Lerduva:
This is a mailto link

Viltmål:
This is a mailto link

Postadress:
Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby, Gibraltargatan 10, läg 1202
411 32 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705172104
E-post: This is a mailto link