Hoppa till sidans innehåll
  • Läger 4 2019Foto:
  • Läger 3 2019Foto:
  • Läger 2 2019Foto:
  • Läger 5 2019Foto:
  • Läger 1 2019Foto:

Skyttar på väg upp

03 NOV 2019 23:31
Skyttar, nya som mer rutinerade. Fick en genomgång i stående skjutställning.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2019 23:31

I Trollhättans skjuthall samlades ett gäng personer från vårt distrikt som ville lära sig mer om grunden i stående skjutställning. Dagen började välkomstkaffe med tillhörande kakor, för att sen fortsätta med en koncentrationsövning, där man skulle kryssa över siffror från 00 till 99 på en tid av 5min, fullt fokus och pennorna for snabbt över A4-arken. Det blev ingen som lyckades kryssa för alla (ett fel upptäcktes dock, där de hade smygit sig två av nummer 24 i den ena av de två olika övningsbladen, oops). 

Efter det vankades genomgång av den stående skjutställningen. Bra diskussioner och frågor dök upp för att försöka reda ut vad man kan justera för att hitta sin skjutställning. Efter det byttes det om till skjutkläder och gevär plockades fram. Snart var det bly i luften och smällar ljöd i källaren av Granngården. Imponerande att se de unga skyttarna hoppa på ett sånt här läger som större delen består av praktisk övning, men det gjorde det bra, riktigt bra. 

Efter ca. en timme var det dags för större delen av kursdeltagarna att flytta sina bilar. Finns både fördelar och nackdelar med att en parkering har tidsbegränsning. Nu blev det ett naturligt avbrott och i samband med detta dukades maten fram. Det smakade utsökt och Anna-Carin har lyckats än en gång. 

När magen fått sitt drog vi igång pass 2 i skjuthallen. De sista skyttarna fick genomgång från grunden. Ta ut en rak linje mot tavlan, vänster fot rakt ner, höger fot en höftbredd isär, vikten rätt på fötterna, fram med höften, sätt i bakkappan och titta när du sätter in den, bort med hakan, lyft in, vänster armbåge på höftkammen, höger arm avslappnad, svanka, känn efter, grovsikta (våga ta om om det inte känns rätt), sikta, håll andan på utandning, in i pricken och våga tryck (måla inte hela tian grön om man ser från Scattens perspektiv), bestämd avfyrning, efterrikta (kvittot), känn dig nöjd. Att nåt så enkelt när man ser det utifrån kan vara så komplext.

Klockan började närma 15 där en kortare avslutning, genomgång och sammanfattning satte punkt för dagen. Det kom upp ett önskemål om att dra ihop en liknande kurs fast i korthåll med inriktning på knästående. Vi får planera för en sådan under nästa sommar. För snart är värmen tillbaka, de ljusa kvällarna, och den där förbannade myggen. 

Tack till alla som deltog i dagens utbildning.

Skribent: P Johansson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
SE-100 61 Stockholm
Sweden
Telefon: +46-8-699 63 70
E-mail This is a mailto link

----------------------------------

 

Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby
Gibraltargatan 10
411 32 Göteborg
Telefon: +46705172104
E-post: This is a mailto link
Bankgiro 612-5462 

 

Inbjudningar/Resultat

Vill du att vi lägger ut inbjudan eller resultat för en tävling?

Kontakta i första hand respektive grenansvarig!

 

Gevär:
gevar-tavling@vastskytte.se

Pistol:
This is a mailto link

Lerduva:
This is a mailto link

Viltmål:
This is a mailto link

Postadress:
Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby, Gibraltargatan 10, läg 1202
411 32 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705172104
E-post: This is a mailto link