Hoppa till sidans innehåll

Mästarna i Uddevalla

19 JUN 2019 22:49
Uddevalla stod i centrum inte bara skyttemässigt.
  • Skapad: 19 JUN 2019 22:49

Det var kö för att komma in på skjutbanans parkering i Uddevalla. Kunde verkligen DM i korthåll locka så många skyttar. Nej, så var inte fallet denna gång. Handbollsturneringen "Junicupen" som i år lockade 257 lag, hade rullat in på sin sista dag med x antal finaler. Skjutområdet hade ytan för att klara tillströmningen av folk från när och fjärran. Vi skyttar fick också plats. 

En tunt deltagarantal kom till start detta år. Men resultaten imponerade, och finalerna skulle bli riktigt jämna. Skjutförhållandena var helt perfekta, mulet och ingen vind som störde. Chanserna för höga resultat fanns helt klart där.

I grundomgången sköts 20 skott för liggande, de som även sköt ställningsmästerskapet sköt ytterligare 10 skott. 

Några goa ungdomar kämpade gott i klassmästerskapet. Uddevallaskytten Elvin Lilja, och Trollhättans Maja Karlsson var för dagen stabilast på hand. 

När veteranfinalen gick in på de sista avgörande skotten hade Lars Jansson, Göteborg, tappat sin ledning till Peo Andersson, Trollhättan. Inför sista skottet var det helt lika. Lars höll nerverna i styr och tog hem segern. Lars Evaldsson, Göteborg, klättrade en placering och fick med sig bronset hem.

I seniorklassen liggande lyckades Patrik Johansson, Upphärad, klättra ända upp till täten med sina 196p. Efter honom jagade en trio från Trollhättan. Jonas Bäcklund var närmast, 1p bakom. Efter där följde den rutinerade Robert Carlsson. Men dagens prestation stod en som inte har någon rutin från dessa sammanhang. Daniel Svensson klämde till med ett prydligt personligt rekord, och var bra med i finalen.
Patrik höll ihop sitt skytte och vann. Robert sköt en bra final och gick förbi Jonas med ynka ett poäng. 

Det blev en ställningsfinal med. På något sätt hade Patrik täten även här. Men finalen kunde han inte hålla jämna steg med familjen från Nyckleby. Alma Edvardsson var snart ikapp och defilerade mot guldet. Hennes pappa gjorde en kanonfinal på hela 141p (två poäng bättre än vad han sköt i finalen liggande). Avlustade med en innertia, Upphärad fanns på hela prispallen.

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
SE-100 61 Stockholm
Sweden
Telefon: +46-8-699 63 70
E-mail This is a mailto link

----------------------------------

 

Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby
Gibraltargatan 10
411 32 Göteborg
Telefon: +46705172104
E-post: This is a mailto link
Bankgiro 612-5462 

 

Inbjudningar/Resultat

Vill du att vi lägger ut inbjudan eller resultat för en tävling?

Kontakta i första hand respektive grenansvarig!

 

Gevär:
gevar-tavling@vastskytte.se

Pistol:
This is a mailto link

Lerduva:
This is a mailto link

Viltmål:
This is a mailto link

Postadress:
Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby, Gibraltargatan 10, läg 1202
411 32 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705172104
E-post: This is a mailto link