Hoppa till sidans innehåll
 • IMG-3370Foto:
 • IMG-3386Foto:
 • IMG-3385Foto:
 • IMG-3390Foto:
 • IMG-3387Foto:
 • IMG-3389Foto:
 • Lars EvaldssonFoto:
 • IMG-3392Foto:
 • IMG-3357Foto:
 • IMG-3363Foto:
 • IMG-3391Foto:
 • IMG-3374Foto:
 • IMG-3384Foto:

Flundreträffen

24 AUG 2019 15:29
För snart en vecka sedan var det perfekta förhållanden för skytte strax utanför Sjuntorp på Lundens skjutbana.
 • Uppdaterad: 24 AUG 2019 15:29

Halvklart väder och vindstilla under hela tävlingen gjorde att förutsättningarna för höga resultat var perfekta. 25 starter från 7 olika föreningar gör att man ställer sig frågan vart skyttarna håller hus. Flundre Sf gör vad de kan för att locka fler. Infört ren liggandeklass och även möjlighet att skjuta sittande vid bord. Vi får hoppas att trenden vänder och att Flundre orkar hålla igång en av de mest inbjudande tävlingar som arrangeras i vårt område.

I tävlingen sköt två unga Bjärkeskyttar till sig ledningen i den yngsta klassen. 
För de lite äldre skyttarna sköts dagens högsta resultat genom Patrik Johansson, Upphärad. Hans 196p var 4p före hemmatjejen Josefine Olsson. I ställning var det Josefine som dominerade, hennes resultat på 185p var ett helt skott före närmsta skytt, Sofia Andersson, Flundre. Det var idel män i klassen sittande med stöd. En klass som höll en hög nivå. Klassen genoförs enbart av en grundomgång och ingen final,, vilket medför att man måste vara på tå redan från första skottet. En skytt som haft det litet motigt ett tag, men kämpat på är Evert Karlsson. Han sköt en jämn och fin serie vilket gav resultat. - Äntligen kom man över 190 strecket igen. var hans kommentar när skjutningen var över. Ett poäng över, där han också belönades med segern i KSup. Peter Bergman, Herrestad, var bara ett par poäng efter. Bakom Peter hittar vi två skyttar på samma poäng. Sten Lennartson, Trollhättan, hade marginalerna på sin sida. Som med sin 48p i sista serien knep tredjeplatsen framför Kenneth Erlandsson, Forshälla/Torp.

I finalen höjde sig Tindra Jonsson från Bjärke en nivå och gick som segrare från tävlingen i den yngsta klassen. Bakom henne ytterligare en Bjärkeskytt. Även om Flundres Maja Olsson Kron knaprade in avståndet till silvermedaljen, var avståndet denna gång för stort. Vill även nämna Svante Gadd, Trollhättan, som flyttade sig längre och längre åt vänster i skjutställningen, till slut var det en stolpe som satte stopp, och ändå fick han till med en fullträff på 10.9p under finalskjutningen.

Patrik drygade ut ledningen i inledningen av remfinalen, och den blev aldrig riktigt spännande. Josefine tog hem silvermedaljen, 4 poäng före en annan hemmaskytt, Caroline Andersson. 

Desto mer spännande blev det i ställningsfinalen. Josefine hade en klar ledning, men poäng efter poäng försvann mot bakomvarande. När finalen gick in i den stående skjutningen slank ett skott iväg för Josefine, resultatet visade en 5:a, och nu var försprånget i det närmaste upphämtat av Patrik. Bakom dessa var det även jämnt om vem som skulle ta hem bronspengen. När sista finalskottet ljöd var det Josefine som kunde andas ut i guldstriden. Hon hade klarat av pressen med en marginal på 2 poäng. Sofia Andersson, Flundre, kunde titulera sig som bronsmedaljör i några sekunder, tills speakern förstod på publiken reaktion att så inte var fallet. Det visade sig att Lars Evaldsson, Göteborg, hade vänt på steken och klättrat upp som bronsmedaljör.

Under prisutdelningen lottades det även ut en helt ny Milwaukee skruvdragare till en av de deltagare som kommit till start.

Vi gratulerar skyttar för bra prestationer
och tacker Flundre för en väl genomförd tävling.

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
SE-100 61 Stockholm
Sweden
Telefon: +46-8-699 63 70
E-mail This is a mailto link

----------------------------------

 

Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby
Gibraltargatan 10
411 32 Göteborg
Telefon: +46705172104
E-post: This is a mailto link
Bankgiro 612-5462 

 

Inbjudningar/Resultat

Vill du att vi lägger ut inbjudan eller resultat för en tävling?

Kontakta i första hand respektive grenansvarig!

 

Gevär:
gevar-tavling@vastskytte.se

Pistol:
This is a mailto link

Lerduva:
This is a mailto link

Viltmål:
This is a mailto link

Postadress:
Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby, Gibraltargatan 10, läg 1202
411 32 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705172104
E-post: This is a mailto link