Hoppa till sidans innehåll

Sverige eller Danmark

14 AUG 2019 22:55
På fredag beger sig återigen ett gäng skyttar till Sandskogen i Ystad, för att ta sig an lika många danska skyttevänner. Lördag är det de individuella programmet på schemat, och på söndag är det lagtävlingen.
  • Skapad: 14 AUG 2019 22:55

Följ landskampen live:
http://live.skyttesport.net/

I slutet på juni hölls uttagningen för landskampen på Ryttarns Mosse i Jönköping. Tre skyttar från vårt distrikt gjorde vad de kunde för att bli en av de som skulle få dra på sig den blågula dressen, alla tre tillhör Upphärads Skyttegille. 

Nytt för år var att juniorerna i ställning kunde ta sig vidare trots att de inte kom bland de 6 bästa juniorerna. De skyttar som hamnar utanför laget i junior ställning (fr.o.m. 7:e plats) och sköt ett högre resultat än de i klassen senior ställning, fick ta seniorens/seniorernas plats. Detta för att få ut det bästa möjliga laget till landskampen. Något de flesta tyckte var en positiv ändring. Dock poängterades det att en sån ändring skulle varit med i inbjudan, för att skyttar ska veta förutsättningarna vid anmälan. 

Alma Edvardsson gjorde en stabil första runda och fanns med i mitten av startfältet. När det var dags för andra omgången var det knäserien som la grunden till sitt avancemang i resultatlistan. När väl finalen var över hade platserna 5-7 samma slutsumma, 587p. Alma var ett ynka poäng ifrån den särskjutning som nu skulle fälla avgörandet om vem som skulle ta sig in i laget. Alma slutade som 8:a. 

 

 

Vi hade också två skyttar i senior ställning. I den svåra vinden hade Olof Johansson en tung dag och tog sig inte till den sista finalomgången. Nu så här i efterhand när man tittar i resultatlistan, förstår jag inte varför. Hans resultat efter omgång två är högre än den siste som sköt finalen. Oklart med andra ord. 
Patrik Johansson hade tidigare tre raka segrar i uttagningen, innan han valde att göra ett uppehåll. P.g.a. ändrad kroppsform fick han låna byxor och föreningsjacka, och med en svårbedömd dagsformen fanns det egentligen inga större förhoppningar att ta sig vidare. Men starten var helt klart godkänd. I andra omgången var marginalerna på hans sida och poängen trillade in, främst i liggande och knästående. I finalen var det två skyttar som hade greppet om topplaceringarna. Övriga sköt han jämt med. Johan Yngvesson och Johanna Nyman var stabila rätt igenom hela skjutningen och la beslag på de två första platserna. Därefter var det tre skyttar inom ett poäng. En av dessa var Patrik, som slutade på 5:e plats. 

Här trädde de nya uttagningsreglerna in direkt. Särskjutningen i juniorenklassen gjorde att Kevin Arnmarks skulle hamnat utanför laget. Men hans resultat på 587p var bättre än seniorklassen 6:e plats, där Marcus Gillman med sina 585p fick kliva åt sidan. Helt plötsligt var Alma första reserv att ta en plats i laget, både som junior och senior. Dagen var inte över här. Efter lite diskussioner hade Alma tagit klivet in i som den yngsta skytten i seniorlaget, detta efter ett avhopp.

I år har vi dessutom ett nytillsskott i ledarstaben. Håkan Christensson var ny förra året. Och i år presenterades Lolo Ramsing, Göteborg, som en ny kugge i ledningen för landskampen. 

 

 

Vi gratulerar Alma till ytterligare ett landlagsuppdrag, och Lolo till ledarplatsen.
Lycka till i Ystad!!! 

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
SE-100 61 Stockholm
Sweden
Telefon: +46-8-699 63 70
E-mail This is a mailto link

----------------------------------

 

Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby
Gibraltargatan 10
411 32 Göteborg
Telefon: +46705172104
E-post: This is a mailto link
Bankgiro 612-5462 

 

Inbjudningar/Resultat

Vill du att vi lägger ut inbjudan eller resultat för en tävling?

Kontakta i första hand respektive grenansvarig!

 

Gevär:
gevar-tavling@vastskytte.se

Pistol:
This is a mailto link

Lerduva:
This is a mailto link

Viltmål:
This is a mailto link

Postadress:
Västsvenska Skyttesportförbundet
Kjell Hornby, Gibraltargatan 10, läg 1202
411 32 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705172104
E-post: This is a mailto link